Solliciteer nu

Copywriter

Business Support

Regio: Antwerpen

Bank J.Van Breda & C° is op zoek naar een ervaren copywriter met een scherpe neus voor nieuws en een vlotte pen. Hij/zij weet informatie moeiteloos om te zetten in aantrekkelijke content of een boodschap steeds gepast over te brengen, dit zowel naar collega’s als cliënten.

De copywriter maakt deel uit van het communicatieteam op onze afdeling Marketingstrategie en werkt dus voltijds vanuit onze hoofdzetel te Antwerpen.

Jouw functie

Als copywriter schrijf je aansprekende content voor uiteenlopende (online) kanalen, zoals bijvoorbeeld het intranet, onze publieke site en blog. Daarnaast maak je berichten voor social media en werk je mee aan verschillende publicaties (nieuwsbrief, boek, online cliënteninfo’s, jaarverslag,…) voor zowel externe als interne doelgroepen.

Om je werk goed te doen, heb je de hele dag jouw antennes uitstaan in de organisatie en binnen onze doelgroepen (ondernemers en vrije beroepen). Je stelt vragen, luistert aandachtig en maakt een goede synthese. Je vergaart, selecteert en verwerkt informatie tot content met een originele, vlot leesbare en aantrekkelijke insteek.

Je enthousiasme opent deuren, waardoor je anderen stimuleert een bijdrage te leveren aan content. Je deelt je kennis graag en helpt jouw collega’s om de puntjes op de i te krijgen. Het ene moment vervul je de rol van schrijver, het andere moment van (eind-)redacteur. Je zet jouw teksten niet klakkeloos online, maar houdt rekening met SEO, activatie en de reputatiegevoeligheid van je teksten. Als copywriter kijk je steeds hoe de berichtgeving en dialoog beter kunnen.

Uiteraard doe je dit alles niet alleen, maar als onderdeel van de afdeling Marketingstrategie. Dit betekent dat je een 10-tal collega’s hebt, een team waarin veel ruimte is voor jouw talent, vakkennis en drive om resultaten te behalen. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter en samen versterken jullie de interne en externe communicatie van Bank J.Van Breda & C°.

Jouw profiel

  • Je hebt een bachelor- of masterdiploma, bij voorkeur in richting communicatie, marketing, journalistiek, economie of taal- en letterkunde;
  • Je beschikt over minimaal 3 jaar relevante ervaring als copywriter of (bedrijfs-)journalist;
  • Je hebt kennis van en ervaring met short en long copy, social media, online en print communicatie en de werking van in- én externe communicatie;
  • Interesse in marketing en economie is een must, voeling met de doelgroepen (ondernemers en vrije beroepen) is een troef;
  • Je werkt planmatig en hebt ervaring met dagelijkse deadlines;
  • Je werkt vlot in zowel Mac- als PC-omgeving en bent snel vertrouwd met web content managementsystemen;
  • Je werkt gestructureerd en nauwkeurig;
  • Je beschikt over een uitermate vlotte en foutloze pen in het Nederlands, mondeling communiceer je ook vlot in het Frans en het Engels.

Korte profielschets

Jouw sociale vaardigheden zijn één van je sterktes. Je beschikt daarnaast over een vlotte pen, waarmee je verschillende doelgroepen weet te raken. Met die aansprekende en creatieve manier van communiceren weet je ook een netwerk om je heen te bouwen, wat je verder helpt in je werk. Stilzitten en afwachten is niets voor jou, jij zoekt zelf je weg binnen de organisatie en weet het nieuws te vinden. Je bent assertief, maar handelt wel doordacht en houdt voor ogen dat het resultaat van jouw werk bijdraagt aan het resultaat van de organisatie. Of het nu om reputatie of aansprekende interne communicatie gaat.

Ons aanbod

Een gevarieerde en uitdagende functie in een leuke werkomgeving en in een organisatie die maximaal investeert in haar medewerkers. Dit vertaalt zich in eerste plaats in een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden met extralegale voordelen zoals een verzekering met hospitalisatie- en overlijdensdekking, maaltijdcheques en groepsverzekering.

Daarnaast stellen we alles in het werk om jouw competenties op de allerbeste manier verder te laten ontwikkelen. Je mag hiervoor rekenen op een motiverende omkadering, gerichte coaching en interne/externe opleidingsmogelijkheden.

Kies je voor Bank J.Van Breda & C°, dan kies je voor een moderne en creatieve werkomgeving waar collegialiteit, authenticiteit en respect centraal staan. Onze vlakke hiërarchie en no-nonsense mentaliteit zorgen ervoor dat je de kans krijgt om verantwoordelijkheden op te nemen en dat jouw bijdrage aan het eindresultaat zichtbaar is. Verder appreciëren onze medewerkers ook het flexibel werken, de leuke personeelsactiviteiten (bv. Bank Van Breda festival) en onze faciliteiten op de hoofdzetel (bv. fitnessruimte, bedrijfsfietsen, etc.).

Solliciteer nu Terug

Etienne Alardin

Sales & Leadership Academy

Onze bank is een powerhouse van kennis. Dat heb ik gemerkt tijdens mijn eerste jaren hier, toen ik vooral met de uitbouw van onze commerciële activiteiten in Brussel en Wallonië bezig was. Onze mensen barsten van de ervaring en de goede ideeën – dat maakt werken hier ook zo boeiend.

In mijn huidige job probeer ik die kracht maximaal in te zetten voor de bank. Als ik ontwikkelingsprogramma’s uitteken en ontwikkel, vertrek ik altijd eerst van de know-how in huis. Startende account managers worden bijvoorbeeld erg intensief begeleid door een collega en een coach. Onze Sales en Leadership academies zijn eigenlijk co-creatie platformen om kennis, skills en attitudes bij onze mensen te ontwikkelen. Dat ik altijd volop het vertrouwen heb gekregen van ons bedrijf om dit soort innovatieve projecten op te starten, maakt dat ik hier ook heel graag blijf werken.

Sollicitatieprocedure

Stel je vragen

We geven je graag open en eerlijk antwoord.

Jeroen, recruiter

“Heb je vragen over het selectieproces, functies op onze hoofdzetel of in ons kantorennetwerk? Ik help je met plezier verder.”

Mail mij

Martine, recruiter

“Ik beantwoord graag al je vragen over onze commerciële functies in Brussel en Wallonië, alsook binnen ABK bank.”

Mail mij
03 217 53 33