Solliciteer nu

Client assistant Luik

Commerciële Functies

Regio: Luik

Functie

Je bent de eerste contactpersoon en het vast aanspreekpunt voor de cliënten van Bank Van Breda, zowel telefonisch als op kantoor. Je helpt hen op een cliëntvriendelijke manier verder en detecteert hun commerciële noden die je doorgeeft aan de Account manager. Op specifieke vraag van een cliënt zorg je voor een praktische oplossing: openen rekening, aanvraag kaart, objectfinanciering,...

Alle inkomende telefoongesprekken worden professioneel door jou behandeld. Gezien het grote aantal oproepen, vormt dit een belangrijk deel van je takenpakket.

Je zorgt voor een correcte en tijdige uitvoering van administratieve en ondersteunende taken: briefwisseling, verwerking van alle binnenkomend extern mailverkeer, verwelkoming van nieuwe cliënten, dataverwerking, ...

De collega’s op kantoor kunnen bovendien op je rekenen voor alle praktische werk- en kantoorgerelateerde zaken.
 

Profiel

Je bent een enthousiaste en gedreven Bachelor die zich goed voelt bij veelvuldig klantencontact. Met je commerciële flair en luisterbereidheid zoek je voor onze doelgroepcliënten (ondernemers en vrije beroepen) op een professionele manier steeds de gepaste oplossing.

Het is voor jou een leuke uitdaging om in een veelheid van taken snel prioriteiten te stellen en je werkt deze nauwkeurig en efficiënt af.

We zijn op een zoek naar Franstalig persoon met een passieve kennis van het Nederlands.

Solliciteer nu Terug

Grégory Jaucot

Account Manager Ondernemers

Ik heb destijds écht voor de waarden van Bank Van Breda gekozen: respect, ethisch zakendoen, ... dat zijn ook de dingen die ik belangrijk vind. Zéker in de bankensector! Het heeft dan ook geen maand geduurd voor ik me perfect thuisvoelde hier: de gesprekken met de District Manager en met HR zaten meteen goed.

In de afgelopen twee jaar ben ik opgeklommen van een commercieel ondersteunende functie naar Account Manager. Die evolutie hadden we bij de start afgesproken, en is ook goed begeleid door trainingen en individuele coaching. Daarom voelt het ook aan als een natuurlijke groei, hoewel het eigenlijk allemaal heel snel is gegaan natuurlijk. Maar snel doorgroeien is niet zo gek als je het vertrouwen krijgt van je management – nóg zo’n waarde die voor mij belangrijk was van bij de start.

Sollicitatieprocedure

Stel je vragen

We geven je graag open en eerlijk antwoord.

Jeroen, recruiter

“Heb je vragen over het selectieproces, functies op onze hoofdzetel of in ons kantorennetwerk? Ik help je met plezier verder.”

Mail mij

Martine, recruiter

“Ik beantwoord graag al je vragen over onze commerciële functies in Brussel en Wallonië, alsook binnen ABK bank.”

Mail mij
03 217 53 33