Dossierbeheerder nalatenschappen & cliëntenservice

Description de l'offre d'emploi

Bank J.Van Breda & C° zoekt een communicatief sterke en empathische dossierbeheerder om het team cliëntenservice te versterken. Het team bestaat uit 3 medewerkers en werkt vanuit onze hoofdzetel te Antwerpen. In deze functie behandel je de helft van je tijd dossiers nalatenschappen en de andere helft dossiers cliëntenservice.Functie


Je interpreteert statuten, zorgt voor een correcte identificatie van onze cliënten en behandelt nalatenschap dossiers.

Je werkt je dossier van A tot Z af en bent het aanspreekpunt voor jouw dossier, zowel intern als extern. Hierbij heb je rechtstreeks (telefonisch) contact met de cliënt en werk je vlot samen met verschillende interne collega’s.

Voor een nalatenschap bespreek je alles met de contactpersoon van de overledene. Je bespreekt de ter beschikkingstelling, stelt de fiscale lijst op, neemt contact op met de notaris en gaat over tot de verdeling van de gelden.

Door opleidingen en het inwinnen van informatie zorg je ervoor dat jouw kennis over nalatenschappen up to date blijft. Technische materie weet je vervolgens op een correcte en toegankelijke manier te communiceren naar collega’s en cliënten.  Aanbod

  Een uitdagende functie in een leuke werkomgeving en in een organisatie die maximaal investeert in haar medewerkers. Dit vertaalt zich in eerste plaats in een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden met extralegale voordelen zoals een verzekering met hospitalisatie- en overlijdensdekking, maaltijdcheques en groepsverzekering.


  Daarnaast stellen we alles in het werk om jouw competenties op de allerbeste manier verder te laten ontwikkelen. Je mag hiervoor rekenen op een motiverende omkadering, gerichte coaching en interne/externe opleidingsmogelijkheden.


  Kies je voor Bank Van Breda, dan kies je voor een moderne en creatieve werkomgeving waar collegialiteit, authenticiteit en respect centraal staan. Onze vlakke hiërarchie en no-nonsense mentaliteit zorgen ervoor dat je de kans krijgt om verantwoordelijkheden op te nemen en dat jouw bijdrage aan het eindresultaat zichtbaar is. Verder appreciëren onze medewerkers ook het flexibel werken, de leuke personeelsactiviteiten (bv. Bank Van Breda festival) en onze faciliteiten op de hoofdzetel (bv. fitnessruimte, bedrijfsfietsen, etc.).


  Exigences

  • Je hebt een bachelor of masterdiploma en interesse in de economische / financiële wereld;
  • Afwisseling en een uitdagend takenpakket zijn belangrijk voor jou;
  • Problemen oplossen en cliënten verder helpen geeft je energie;
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en beschikt over een flinke dosis empathische vermogen;
  • Je bent een teamplayer die steeds het belang van de afdeling voor ogen houdt;
  • Je bent actiegericht en legt vlot de juiste prioriteiten in je werk;
  • Gezien de frequente contacten met Franstalige collega’s en cliënten kan je jezelf vlot in het Frans uitdrukken.