Adviseur Compliance

Functieomschrijving

Bank J.Van Breda & C° heeft een duidelijke missie: voor vrije beroepen en ondernemers de beste vermogensbegeleider zijn. Dit door pro-actief op maat van de klant te werken en een eerlijke en langdurige relatie met hen op te bouwen.

Wij zoeken een gedreven Adviseur Compliance die, naast analytisch inzicht en goede communicatieve skills, een oprechte interesse heeft in onze unieke en klantgerichte approach van bankieren.

Onze afdeling Compliance staat in voor het onderzoek, opvolging en controle van de (interne) regels en normen die verband houden met de integriteit van bankieren.

Een belangrijk onderdeel hiervan is het monitoren van verrichtingen en gepaste maatregelen nemen in de strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering.


Functie

Als Adviseur Compliance:

 • Ben je het aanspreekpunt voor toezichthouders zoals de FSMA
 • Controleer je of de regelgeving en interne instructies worden nageleefd en onderzoek je ook eventuele inbreuken hierop;
 • Doe je vaststellingen van verrichtingen en feiten die moeten gemeld worden omdat ze atypisch of verdacht zijn. Indien nodig grijp je ook in door bijvoorbeeld rekeningen te blokkeren of verrichtingen te weigeren;
 • Vervul je je meldingsplicht tegenover de CFI;
 • Ondersteun je de Compliance Officer door advies te verlenen over juridische aangelegenheden in verband met bankzaken;
 • Volg je de regelgeving op die van toepassing is, interpreteer je deze regelgeving en onderzoek je ook de impact van nieuwe of wijzigende wetgeving.


Aanbod

Kies je voor Bank J.Van Breda & C°, dan kies je voor een moderne en creatieve werkomgeving, waar collegialiteit, eerlijkheid en respect centraal staan.

In 2020 zijn we door Vlerick Business School ook opnieuw uitgeroepen tot een officiële Great Place to Work.

Als medewerker krijg je de kans om veel verantwoordelijkheid op te nemen. Je kan bij ons autonoom werken, waarbij je gecoacht wordt zodat je nog verder kan groeien. Onze medewerkers appreciëren bovendien het flexibel werken, de leuke après-werk activiteiten en het feit dat we successen vieren.

Bank J.Van Breda & C° biedt je een competitief loonpakket met een bedrijfswagen, iPhone en extralegale voordelen zoals een verzekering met hospitalisatie- en overlijdensdekking en een groepsverzekering. Bovendien geniet je mee van de groei van de bank door ons winstdeelname-plan.


Functievereisten

 • Je hebt een Masterdiploma bij voorkeur binnen het domein Economie, Recht of Financieel Management;
 • Je hebt reeds een eerste relevante werkervaring achter de rug;
 • Je bent analytisch sterk en werkt graag met cijfers en data;
 • Je beschikt over een hands-on mentaliteit en deinst er niet voor terug om in detail in de data te duiken;
 • Je hebt je eigen mening en je kan een advies duidelijk formuleren en onderbouwen;
 • Een sterke affiniteit voor de financiële wereld is een pluspunt;
 • De voertaal voor deze functie is Nederlands. Bijkomend heb je ook een goede kennis van het Frans en het Engels.


Bij Bank J.Van Breda hechten we veel belang aan het juist behandelen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie. Als je bij ons in dienst komt, zal je intensief met dit soort gegevens in contact komen. We verwachten dan ook dat je hier op een correcte en ethische manier mee zal omgaan.