Adviseur fiscale beleggingen en verzekeringen

Functieomschrijving

Adviseur fiscale beleggingen en verzekeringen gezocht

Binnen Bank Van Breda zoekt onze afdeling Fiscale beleggingen een enthousiaste nieuwe collega die voltijds aan de slag kan gaan.

Als adviseur fiscale beleggingen en verzekeringen ben je het aanspreekpunt voor de klant. Je levert advies op maat aangaande fiscale beleggingen alsook verzekeringen. Je beheert samen met je team een klantenportefeuille en je diept deze, in samenwerking met de account managers, proactief verder uit.

Je vaste werkplaats is bespreekbaar (in een van onze kantoren in Vlaanderen) maar we verwachten wel dat je ook af en toe vanop de hoofdzetel in Antwerpen werkt.

Spreekt deze omschrijving jou aan, lees dan snel verder en misschien word jij wel onze nieuwe collega.


Adviseur met interesse in de bancaire sector

Kom je bij ons aan boord? Dan merk je al snel dat Bank Van Breda geen doorsnee bank is. Onze aanpak is gespecialiseerd en proactief. Net zoals die van jou!

Als Adviseur fiscale beleggingen en verzekeringen ben je:

 • Expert in het domein van fiscale beleggingen en verzekeringen. Je neemt je advies rechtstreeks met de klant op via (meestal) een digitaal (video)gesprek. Je overtuigt de klant en sluit een verkoop die voortkomt vanuit je advies. Door het open trekken van het gesprek zal je zowel verzekeringsthema’s aanstippen die te maken hebben met beleggingen (bv. IPT, VAPZ, POZ, …) alsook arbeidsongeschiktheid, schade & overlijden (bv. schuldsaldo, brandverzekering, omzetverzekering, …) .
 • Tevens verantwoordelijk voor een goede communicatie tussen alle stakeholders. Je neemt initiatief om account managers te helpen bij het uitdiepen van hun portefeuille met betrekking tot de domeinen van je expertise. Je hebt hierbij een commerciële en tegelijk ondersteunende verantwoordelijkheid. Je blijft het contact met, en de acties van, onze externe partners goed opvolgen om de klant te voorzien van een uitmuntende service.
 • Mee verantwoordelijk voor de opvolging van een administratief takenpakket. Je denkt steeds in het belang van efficiëntie, je signaleert onvolkomenheden en je zorgt mee voor focus op een goede werkverdeling in je team.


Natuurlijk kun je niet álles weten

Onze organisatie is gericht op samenwerking en kennisdeling. Binnen je eigen team en op de hoofdzetel voorzien we voor jou de nodige opleidingen en ondersteuning door onze specialisten. Je krijgt van ons een leertraject op maat, afgestemd op jouw persoonlijke tempo en stijl.


Voor wat, hoort wat

Je bent flexibel en zorgt voor een correcte en tijdige administratieve verwerking. Elke dag opnieuw til jij ons team én onze klanten naar een hoger niveau met jouw nauwkeurigheid, klantgerichtheid en inzet. Aan al dat harde werk knopen we natuurlijk een gepaste beloning:

 • Een vast salaris met een aantrekkelijke resultaatgebonden verloning (zowel individueel als per team).
 • Extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, iPhone met abonnement, verhoogde fietsvergoeding, extra vakantiedagen en bank holidays.
 • Hospitalisatie-, invaliditeits- en groepsverzekering – al vanaf je eerste werkdag.
 • Groeien wij? Dan pluk jij daar mee de vruchten van dankzij ons winstdeelnameplan.

Wist je trouwens dat Bank Van Breda in 2020 werd uitgeroepen tot Great Place To Work?

Functievereisten

Dit ben jij helemaal

Van kop tot teen. Of het scheelt niet veel.

 • Je bent commercieel ingesteld, een pluspunt is dat je reeds ervaring hebt met sales.
 • Je bent leergierig en oplossingsgericht.
 • Klantgerichtheid is voor jou een evidentie. Je bent niet bang om klanten te contacteren en gesprekken open te trekken.
 • Je bent administratief sterk, je troef is dat je de juiste focus kan leggen met een goede opvolging.
 • Je bent een echte teamplayer maar je kan ook zelfstandig werken.
 • Je bent stressbestendig en gedreven, je omarmt veranderingen.
 • Je hebt een bachelor- of masterdiploma, of gelijkgesteld door ervaring
 • Je moedertaal is Nederlands, kennis van Frans is zeker een pluspunt.
 • Je hebt een grondige kennis van Microsoft Office-toepassingen

Vink je niet het volledige lijstje af, maar voel je toch een onweerstaanbare kriebel om ons te contacteren? Doen! We ontdekken graag of het klikt.


Bij Bank Van Breda hechten we veel belang aan het juist behandelen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie. Als je bij ons in dienst komt, zal je intensief met dit soort gegevens in contact komen. We verwachten dan ook dat je hier op een correcte en ethische manier mee zal omgaan.