Business Analist Rekeningenbeheer & Betaalsystemen

Functieomschrijving

Bank J.Van Breda & C° heeft een duidelijke missie: voor vrije beroepers en ondernemers de beste vermogensbegeleider zijn. 

Dit door pro-actief op maat van de klant te werken en een eerlijke en langdurige relatie met hen op te bouwen.

Als Informatica afdeling ondersteunen we deze missie door constant verder te bouwen aan een digitaal platform waarbij de focus ligt op gebruiksvriendelijkheid, zowel voor onze klanten als voor onze eigen medewerkers.


Als Business Analist Rekeningenbeheer & Betaalsystemen werk jij rechtstreeks mee aan onze missie. 

Onze zeer vlakke hiërarchie zorgt er immers voor dat jouw bijdrage aan het resultaat zichtbaar is.

Om onze missie te realiseren, investeert Bank J.Van Breda & C° in nieuw talent.


Functie

Samen met een 10-tal collega’s in het IT-payments-team werk je aan ons eigen ontwikkeld core-bankingsysteem. Dit team maakt deel uit van een grotere IT afdeling bestaande uit een 90-tal collega’s.


Wat is jouw functie binnen ons team?

 • Je maakt en beheert de betaalrekeningen die onze bank aanbiedt en zorgt dat deze voldoen aan de behoeftes van de bank en aan de vooropgelegde regelgeving.
 • Je maakt en beheert de verschillende kaartschema’s en zorgen dat deze mee evolueren.
 • Je maakt en beheert alle betaalstromen (SDD, SCT, Instant Payment, …).
 • Je volgt wetswijzigingen actief op en zorgt dat de bank blijft voldoen aan de regelgeving. Know Your Customer en Know Your Transaction zijn begrippen die we hoog in het vaandel dragen.
 • Je implementeert, maar denkt vooral constructief mee om tot de juiste oplossing te komen steeds met de nodige aandacht voor gebruiksvriendelijkheid.
 • Je combineert het actief opvolgen van de goede werking van onze systemen met projectwerk en staat steeds in nauw overleg met de rest van de IT-afdeling.


Hoe werken wij?


We hebben een doe-cultuur waarbij we pragmatisch en service gericht werken. We denken niet in hokjes. In ons team ben je niet gewoon een business analist die features beschrijft. Wij gaan verder, wij doen niet wat gevraagd wordt maar wat nodig is. Je bent een volwaardige partner van de business.


Aanbod

Kies je voor Bank J.Van Breda & C°, dan kies je voor een moderne en creatieve werkomgeving waar collegialiteit, eerlijkheid en respect centraal staan. Wij werken met Microsoft technologie (.Net 4.5, C#, WPF) aangevuld met webtechnologie (MVC, React) en mobiele technologie (iOS en Android via Xamarin).


Bovendien kies je ook voor een bekroonde Great Place to Work. 

In 2020 zijn we door Vlerick verkozen tot 3de beste werkgever van België.
Als medewerker krijg je de kans om veel verantwoordelijkheid op te nemen. Je kan bij ons autonoom werken, waarbij je gecoacht wordt zodat je kan groeien. Onze medewerkers appreciëren bovendien het flexibel werken, de leuke après-werk activiteiten en het feit dat we successen vieren.

Bank J.Van Breda & C° biedt je een competitief loonpakket met een bedrijfswagen, iPhone, maaltijdcheques, onkostenvergoeding en extralegale voordelen zoals een verzekering met hospitalisatie- en overlijdensdekking en een groepsverzekering. Bovendien geniet je mee van de groei van de bank doordat je kan instappen in ons winstdeelname-plan.


Vereisten

 • Je hebt minstens 5 jaar relevante ervaring;
 • Je hebt een Master diploma;
 • Bancaire ervaring met betaalsystemen en rekeningenbeheer is een absolute troef. Ervaring met SQL databases is een vereiste;
 • Je bent kritisch, nauwkeurig, analytisch heel sterk, je houdt van abstract denken en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Gebruiksvriendelijkheid en klantentevredenheid primeren voor jou;
 • Je bent een teamspeler en durft individuele uitdagingen en verantwoordelijkheden aan te gaan waarbij je de lat steeds hoger legt voor jezelf;
 • En een dosis humor is mooi meegenomen.


Bij Bank J.Van Breda hechten we veel belang aan het juist behandelen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie. Als je bij ons in dienst komt, zal je intensief met dit soort gegevens in contact komen. We verwachten dan ook dat je hier op een correcte en ethische manier mee zal omgaan.