Copywriter

Functieomschrijving

Onze afdeling marketing en communicatie is op zoek naar een ervaren copywriter met een scherpe neus voor nieuws en een vlotte pen die graag vast bij ons in dienst wil komen werken. Hij/zij weet informatie moeiteloos om te zetten in aantrekkelijke content of een boodschap gepast over te brengen, dit zowel naar collega’s als klanten.

 

Functie

Als copywriter schrijf je aansprekende content voor uiteenlopende kanalen, zoals bijvoorbeeld het intranet, onze publieke site, blogs en sociale netwerken. Je werkt ook content uit voor verschillende interne en externe publicaties zoals bankdossiers, de digitale nieuwsbrief, online communicatie, whitepapers, klanteninformatie, jaarverslagen, persberichten, boeken, uitnodigingen enz.

Je hebt de hele dag jouw antennes uitstaan in de organisatie en binnen onze doelgroepen (ondernemers en vrije beroepen). Je stelt vragen, luistert aandachtig en maakt een goede synthese. Je vergaart, selecteert en verwerkt informatie tot content met een originele, vlot leesbare en aantrekkelijke insteek.

Je enthousiasme opent deuren, waardoor je anderen stimuleert om een contentbijdrage te leveren. Je deelt je kennis graag en helpt jouw collega’s om de puntjes op de i te krijgen. Het ene moment vervul je de rol van schrijver, het andere moment van (eind-)redacteur. Je zet jouw teksten niet zomaar online, maar houdt rekening met SEO, activatie en de reputatiegevoeligheid van je teksten. Als copywriter kijk je steeds hoe de berichtgeving en dialoog beter kunnen.

Je werkt nauw samen met de twee Franstalige vertaalsters: je maakt vertalingen van het Nederlands naar het Frans als back-up of wanneer het druk is. De twee vertaalsters en jijzelf zijn de aanspreekpunten voor alles wat betreft de Franstalige teksten.


Aanbod

Een gevarieerde en uitdagende functie in een leuke werkomgeving en in een organisatie die maximaal investeert in haar medewerkers. Dit vertaalt zich in de eerste plaats in een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden met extralegale voordelen zoals een verzekering met hospitalisatie- en overlijdensdekking, maaltijdcheques en groepsverzekering.

Daarnaast stellen we alles in het werk om jouw competenties op de allerbeste manier verder te laten ontwikkelen. Je mag hiervoor rekenen op een motiverende omkadering, gerichte coaching en interne/externe opleidingsmogelijkheden.

Kies je voor Bank J.Van Breda & C°, dan kies je voor een moderne en creatieve werkomgeving waar collegialiteit, authenticiteit en respect centraal staan. Onze vlakke hiërarchie en no-nonsense mentaliteit zorgen ervoor dat je de kans krijgt om verantwoordelijkheden op te nemen en dat jouw bijdrage aan het eindresultaat zichtbaar is. Verder appreciëren onze medewerkers ook het flexibel werken, de leuke personeelsactiviteiten en onze werkinfrastructuur.


Vereisten

Jouw sociale vaardigheden zijn één van je sterktes. Je beschikt daarnaast over een vlotte pen en weet verschillende doelgroepen te raken. Met jouw aansprekende en creatieve manier van communiceren weet je ook een netwerk om je heen te bouwen dat je verder helpt in je werk. Stilzitten en afwachten is niets voor jou. Jij zoekt zelf je weg binnen de organisatie en weet het nieuws te vinden. Je bent assertief maar handelt weldoordacht. Het resultaat van jouw werk draagt bij aan het resultaat en de reputatie van de organisatie.


  • Je hebt masterdiploma, bij voorkeur in richting communicatie, marketing, journalistiek, economie of taal- en letterkunde
  • Je beschikt over minimaal 3 jaar relevante ervaring als copywriter of (bedrijfs-)journalist
  • Je hebt kennis van en ervaring met short en long copy, social media, online en print communicatie en de werking van interne én externe communicatie
  • Interesse in marketing en economie is een must, voeling met de doelgroepen (ondernemers en vrije beroepen) is een troef
  • Je werkt planmatig en hebt ervaring met dagelijkse deadlines
  • Je werkt vlot in zowel Mac- als PC-omgeving en bent snel vertrouwd met web content managementsystemen
  • Je werkt gestructureerd en nauwkeurig
  • Je beschikt over een uitermate vlotte en foutloze pen in het Frans
  • Je hebt een perfecte kennis van het Frans, zowel schriftelijk als mondeling (moedertaal). Je bent tweetalig Frans-Nederlands en je hebt een goede kennis van het Engels