Data Analist

Functieomschrijving

Bank Van Breda heeft een duidelijke missie: voor vrije beroepers en ondernemers de beste vermogensbegeleider zijn. Dit door proactief op maat van de klant te werken en een eerlijke en langdurige relatie met hen op te bouwen.

Om onze missie te realiseren, investeert Bank Van Breda in nieuw talent. 

Functie

Om onze activiteiten rond Data Analytics verder uit te bouwen, zijn we op zoek naar versterking.

 

Ons team:

 • Je wordt deel van een klein team in volle opbouw. Jouw inzichten dragen rechtstreeks bij aan onze evolutie naar een data-driven organisatie.
 • Daarbij kan je steeds rekenen op de ondersteuning van jouw directe collega’s en van de hele IT-afdeling. We geloven in een vlakke hiërarchie om snel en efficiënt te schakelen.
 • Je werkt mee aan end-to-end oplossingen, die zowel technisch inpassen in de technologieën die binnen de Bank Van Breda gebruikt worden, als functioneel beantwoorden aan de behoeften van onze eindgebruikers.
 • Je werkt in een sector waar Data Analytics in volle ontwikkeling is. Jij zorgt er mee voor dat de grote hoeveelheden beschikbare data omgezet worden in strategische inzichten die een verschil maken.
 • Bij Bank Van Breda staan we voor een pragmatische aanpak. We vinden het belangrijk om vanuit een hands-on mentaliteit te werken. Je kan zelf volop mee vorm geven aan je persoonlijke ontwikkeling om zo je kennis en vaardigheden verder op te bouwen.
 • Daarbij verliezen we nooit uit het oog dat een aangename werkomgeving de beste garantie is om tot goede resultaten te komen.

 

Aanbod

Als enthousiaste IT’er bieden we je de mogelijkheid om je kennis meteen in de praktijk om te zetten.

Kies je voor Bank Van Breda, dan kies je voor een moderne en creatieve werkomgeving, waar collegialiteit, eerlijkheid en respect centraal staan.

Als medewerker krijg je de kans om veel verantwoordelijkheid op te nemen. Je kan bij ons autonoom werken, waarbij je gecoacht wordt zodat je nog verder kan groeien. Onze medewerkers appreciëren bovendien het flexibel werken, de leuke après-werk activiteiten en dat we successen vieren.

Bank Van Breda biedt je een competitief loonpakket met een bedrijfswagen, iPhone, maaltijdcheques en extralegale voordelen zoals een verzekering met hospitalisatie- en overlijdensdekking en een groepsverzekering. Bovendien geniet je mee van de groei van de bank door ons winstdeelname-plan. 

Dit ben jij helemaal

Onze ideale kandidaat:

 • Je hebt een masterdiploma Wetenschappen (Informatica, Toegepaste Informatica, Wiskunde, Statistiek) of Ingenieurswetenschappen.
  Ook met een masterdiploma uit een andere richting ben je welkom; in elk geval blijkt uit je opleidingstraject zowel je kennis en vaardigheden als je interesse in Data Analytics.

 • Je hebt bij voorkeur reeds ervaring met het opzetten van of meewerken aan projecten rond Data Analytics.
 • Je bent vertrouwd met de technologieën en tools die nodig zijn om een succesvol DA-project neer te zetten: SQL, Python/R/Scala, Jupyter, …
  Een goede kennis van SQL is noodzakelijk.
  Kennis van technologieën rond Data Engineering is een pluspunt (PySpark, Dockers, Kubernetes, DataBricks, …); vertrouwd zijn met DevOps/Agile methodologieën is eveneens een troef.
 • Je bent een generalist die de nodige technische skills combineert met een sterk analytisch vermogen en een gezonde business feeling.Je voelt je even goed thuis bij het verzamelen en bewerken van data in SQL, als in het modelleren van deze data via de gangbare algoritmes, als in het omzetten van deze modellen naar praktisch bruikbare toepassingen.
  Je vindt daarbij vlot je weg binnen ons Data Warehouse en je bent vertrouwd met de werking van moderne data flows (data factories, data marts, …).
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken en eigen initiatieven te nemen om het Data Analytics team mee uit te bouwen. Je bent een ambassadeur voor je team, en jouw enthousiasme zorgt er mee voor dat Data Analytics binnen de Bank Van Breda op de kaart gezet wordt.