HR Business Partner - focus op sales relaties en L&D

Functieomschrijving

Als mensgerichte organisatie hecht Bank J.Van Breda & C° veel belang aan tevreden medewerkers. Niet voor niets zijn we een Great Place to Work! 

Voor onze HR-afdeling zoeken we een HR Business Partner die mee vorm geeft aan onze HR-strategie en dit meer specifiek voor de verschillende kantoren over het hele land.


Functie & verantwoordelijkheden

Je vervult enerzijds de rol van HR Business Partner, maar hebt bijkomend verantwoordelijkheden op vlak van Learning & Development.

Rol van HR Business partner:

 • Als HR Business partner ben je verantwoordelijk voor het geven van strategisch HR support aan de lijnverantwoordelijken en het managementteam. Verder ben je aanspreekpunt voor alle medewerkers om een optimale ondersteuning te bieden op het vlak van het HR beleid en de ontwikkeling van de medewerkers.
 • Als partner van het management sta je mee in voor het toepassen van het HR beleid. Je maakt periodiek deel uit van het managementteam Cliëntenrelaties waarbij je fungeert als klankbord en proactief advies geeft over alle HR domeinen (rekrutering, ontwikkeling, loopbaanadvies,…).
 • Je biedt operationele ondersteuning en bent aanspreekpunt voor vragen die verband houden met arbeidsrelaties, HR policies, employee benefits, flexibele werkregimes… Jouw rol als vertrouwenspersoon is hier cruciaal.
 • Je werkt actief mee aan veranderingsprocessen en het uitwerken van nieuwe HR projecten of maakt voorstellen ter optimalisering van bestaande HR processen of procedures.
 • Je werkt nauw samen met de collega’s van de eigen afdeling en plant periodiek contacten met de verschillende leidinggevenden.
 • Je werkt regelmatig vanuit de hoofdzetel in Antwerpen, maar bezoekt frequent de verschillende kantoren over het hele land.

Rol van specialist Learning & Development:

 • Als specialist inzake Learning & Development neem je verantwoordelijkheid in de verdere uitbouw van onze Learning en Leadership Academy.
 • Je verzamelt de diverse ontwikkelingsnoden binnen het bedrijf en geeft mee vorm aan de diverse opleidingsinitiatieven waarbij je je laat inspireren door zowel interne collega’s als door externe partijen.


Hierop kan je op rekenen

Kies je voor Bank J.Van Breda & C°, dan kies je voor een moderne en creatieve werkomgeving, waar collegialiteit, eerlijkheid en respect centraal staan. In 2020 zijn we door Vlerick Business School ook opnieuw uitgeroepen tot een officiële Great Place to Work. 

Als medewerker krijg je de kans om veel verantwoordelijkheid op te nemen. Je kan bij ons autonoom werken, waarbij je gecoacht wordt zodat je nog verder kan groeien. Onze medewerkers appreciëren bovendien het flexibel werken, de leuke après-werk activiteiten en het feit dat we successen vieren.

We bieden je een competitief loonpakket met een bedrijfswagen, iPhone en extralegale voordelen zoals een verzekering met hospitalisatie- en overlijdensdekking en een groepsverzekering. Bovendien geniet je mee van de groei van de bank door ons winstdeelname-plan.

Functievereisten

Dit verwachten we van je:

 • Je hebt een master diploma met minimum 7 jaar ervaring als HR business partner in een middelgrote tot grote onderneming met voorkeur in een sales omgeving en beschikt bijkomend over een stevige sociaaljuridische bagage.
 • Je bent sterk in zowel mondelinge als schriftelijke communicatie, je spreekt graag en vlot Frans. Boodschappen breng je op een heldere en vlotte manier, ook in groep. Verder luister je empathisch en schep je vertrouwen bij je gesprekspartners.
 • Je hebt een inspirerende kijk op talenten en ontwikkeling en slaagt erin om draagvlak te creëren binnen de organisatie.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van A tot Z van diverse veranderingsprojecten.
 • Je kan zelfstandig en probleemoplossend werken. Je bent hands-on en dit in combinatie met een no-nonsens mentaliteit.
 • Je houdt van al de verschillende deelgebieden binnen HR en hebt oog voor het totale kader alvorens tot actie over te gaan.
 • Je neemt graag deel aan opleidingen en netwerkactiviteiten om up to date te blijven binnen je vakgebied en nieuwe ideeën aan te reiken.
 • Je bent een teamplayer die samen met je collega’s de doelstellingen van de HR afdeling succesvol wil realiseren.

Bij Bank J.Van Breda & C° hechten we veel belang aan het juist behandelen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie. Als je bij ons in dienst komt, zal je intensief met dit soort gegevens in contact komen. We verwachten dan ook dat je hier op een correcte en ethische manier mee zal omgaan.