IT-auditor

Functieomschrijving

Binnen Bank Van Breda zoekt onze afdeling Interne Audit een enthousiaste collega om het team te vervoegen.

Bank Van Breda heeft een duidelijke missie: de beste vermogensbegeleider zijn voor vrije beroepers en ondernemers. Dit door proactief op maat van de klanten te werken en een eerlijke en langdurige relatie met hen op te bouwen.

Vanuit interne audit ondersteunen we deze missie door de doeltreffendheid en de efficiëntie waarmee de processen georganiseerd zijn te bekijken, waarbij we mogelijke risico’s spotten en opportuniteiten detecteren. We evalueren daar daarbij ook de naleving van richtlijnen en reglementeringen en de kwaliteit van de controle-omgeving. 

Je zal werken vanuit Antwerpen, deels op de hoofdzetel bij Bank Van Breda en deels op de hoofdzetel bij Delen Private Bank. Bijkomend kan je ook geregeld van thuis uit werken.


Auditor met interesse in de IT processen binnen een bancaire omgeving

Kom je bij ons aan boord? Dan merk je al snel dat Bank Van Breda geen doorsnee bank is. Onze aanpak is gespecialiseerd en proactief. Net zoals die van jou!

Als IT-auditor analyseer je vanuit een onafhankelijke positie zelfstandig de IT-processen. Dit geeft je de gelegenheid om alle aspecten van de werking van de bank grondig van binnenuit te leren kennen.

Vanuit deze analyse stel je rapporten op die bijdragen tot de verbetering van de bedrijfsprocessen en de realisatie van de ondernemingsstrategie.

Als sterke gesprekspartner creëer je draagvlak voor je bevindingen en volg je de implementatie van de verbeteracties op.

Je werkt binnen een positief ondernemingsklimaat waarin we samen continue verbetering nastreven. Je werkt 50% voor Bank Van Breda en 50% voor onze zusterbank Delen Private Bank.


Natuurlijk kun je niet álles weten

Onze organisatie is gericht op samenwerking en kennisdeling. Binnen je eigen team en op de hoofdzetel voorzien we voor jou de nodige opleidingen en ondersteuning door onze specialisten. Je krijgt van ons een leertraject op maat, afgestemd op jouw persoonlijke tempo en stijl.


We waarderen jou!

Dankzij jouw audits rond onze IT processen zorg je mee voor de verbetering van onze bedrijfsprocessen. Aan al dat harde werk knopen we natuurlijk een gepaste beloning:

 • Een vast salaris waarbij je de mogelijkheid hebt om je 13de maand via een Flexplan te gebruiken voor bikelease, pensioensparen, internet, IT materiaal,...
 • Een bedrijfswagen met tankkaart of de optie om voor het wettelijk mobiliteitsbudget te kiezen.
 • Extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, fietsvergoeding, een ruim aantal vakantiedagen,...
 • Een laptop, iPad en iPhone met bijhorend abonnement.
 • Hospitalisatie-, invaliditeits- en groepsverzekering – al vanaf je eerste werkdag.
 • Mogelijkheid tot (maximum 50%) thuiswerk en ruime glijtijden.
 • Groeien wij? Dan pluk jij daar mee de vruchten van dankzij ons winstdeelnameplan.
 • Een fiscaalvriendelijke collectieve bonus wanneer de eco-doelstellingen op vlak van CO2-uitstoot behaald worden.

Wist je trouwens dat Bank Van Breda in 2022 door Vlerick werd uitgeroepen tot dé beste werkgever van België volgens Great Place To Work?

Dit ben jij helemaal

Van kop tot teen. Of het scheelt niet veel.

 • Je hebt een masterdiploma.
 • Je kunt minstens 3 jaar werkervaring als IT-auditor of minstens 3 jaar relevante werkervaring in de financiële sector voorleggen.
 • Je bent leergierig en je kan omgaan met de druk van deadlines.
 • Je koppelt een groot analyse- en synthesevermogen aan sterke communicatieve en relationele vaardigheden.
 • Je hebt een groot zelfstartend vermogen, je kan zelfstandig werken en discreet omgaan met informatie.
 • Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands en een passieve kennis van het Frans en het Engels.
 • Een doorgedreven kennis van IT-processen (zowel service performance niveau, solution delivery, infrastructuur, software development lifecycle).
 • Je hebt kennis van Windows, Linux operating systems, SQL server, technologieën zoals .Net alsook van technologieën rond mobile devices (tablets, mobiles, networks). Bijkomend heb je ook enige knowhow op het vlak van databeveiliging en cybersecurity.
 • Je gezonde dosis humor beschouwen we zeker en vast als een extra troef!

Vink je niet het volledige lijstje af, maar voel je toch een onweerstaanbare kriebel om ons te contacteren? Doen! We ontdekken graag of het klikt.


Bij Bank Van Breda hechten we veel belang aan het juist behandelen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie. Als je bij ons in dienst komt, zal je intensief met dit soort gegevens in contact komen. We verwachten dan ook dat je hier op een correcte en ethische manier mee zal omgaan.