Junior Business Intelligence Engineer

Functieomschrijving

Bank Van Breda heeft een duidelijke missie: voor vrije beroepers en ondernemers de beste vermogensbegeleider zijn. Dit door pro-actief op maat van de klant te werken en een eerlijke en langdurige relatie met hen op te bouwen.

Als Informatica afdeling ondersteunen we deze missie door constant verder te bouwen aan een digitaal platform waarbij de focus ligt op gebruiksvriendelijkheid, zowel voor onze klanten als voor onze eigen medewerkers.

Als Junior BI Architect werk jij rechtstreeks mee aan onze missie. Onze zeer vlakke hiërarchie zorgt er immers voor dat jouw bijdrage aan het resultaat zichtbaar is.

Om onze missie te realiseren, investeert Bank Van Breda in nieuw talent.

Functie

Samen met een 6-tal collega’s in het rapporteringsteam werk je aan ons Datawarehouse, dit ter ondersteuning van de (interne) Business rapportering en de (externe) wettelijke rapportering.
 

Wat doen wij als team?

 • Wij bouwen ons datawarehouse door data te verzamelen uit verschillende interne en externe systemen ;
 • Wij voorzien rapporten voor onze gebruikers en ondersteunen hen bij het interpreteren van deze data om beslissingen te nemen ;
 • Wij voorzien onze gebruikers van de nodige tools en data om snel de juiste beslissingen te kunnen nemen ;
 • Daarnaast geven we ondersteuning aan ontwikkelaars die onze data gebruiken in hun systemen (vb CRM-systeem) ;
 • Daarbij gaan we niet ‘blind implementeren’, maar denken we constructief mee om tot de juiste oplossingen te komen ;
 • Wij volgen actief de goede werking van onze systemen op ;
 • We zorgen voor technische ondersteuning van de tools, en volgen daar ook de ontwikkelingen op

 

Hoe werken wij?


We hebben een doe-cultuur waarbij we pragmatisch en service gericht werken. We denken niet in hokjes. In ons team ben je niet gewoon een developer maar een architect die naast het technische ontwikkelwerk ook functioneel mee nadenkt. Je brengt tijd door met de eindgebruikers om te peilen naar hun behoeften en samen met hen de behoeften in kaart brengt.
 

Aanbod

Als jonge, enthousiaste IT’er bieden we je de mogelijkheid om je kennis meteen in de praktijk om te zetten. Na een opleiding op jouw maat word je direct actief ingeschakeld in alle facetten van een project, zodat je stapsgewijs je vaardigheden verder kan ontwikkelen.

Geen ervaring met IT maar wel interesse in techniek en business feeling? Wij bieden een traineeship met zowel interne als externe opleidingen en doorgedreven coaching. Je maakt kennis met allerlei technologieën en ontdekt welk aspect jou het meeste ligt: functioneel, technisch of de combinatie van beide.

Kies je voor Bank Van Breda, dan kies je voor een moderne en creatieve werkomgeving waar collegialiteit, eerlijkheid en respect centraal staan. Als medewerker krijg je de kans om veel verantwoordelijkheid op te nemen. Je kan bij ons autonoom werken, waarbij je gecoacht wordt zodat je verder kan groeien. Onze medewerkers appreciëren bovendien het flexibel werken, de leuke après-werk activiteiten en dat we successen vieren.

Bank Van Breda biedt je een competitief loonpakket met een bedrijfswagen, iPhone, maaltijdcheques en extralegale voordelen zoals een verzekering met hospitalisatie- en overlijdensdekking en een groepsverzekering. Bovendien geniet je mee van de groei van de bank door ons winstdeelname-plan.

Functievereisten

 • Je hebt enkele jaren ervaring of behaalt dit jaar een Master Informatica, een Master Handelsingenieur/TEW of een Bachelor in Informatica ;
 • Je bent heel sterk met data; kennis van databases (MS SQL Server) is absoluut een pluspunt ;
 • Ervaring met Tableau is een pluspunt; kennis van andere BI tools is mooi meegenomen ;
 • Je bent kritisch, analytisch sterk en beschikt over goede communicatieve vaardigheden ;
 • Technologie is geen doel op zich maar een middel om tot een innovatieve oplossing te komen ;
 • Je houdt niet van bandwerk en wil graag zo veel mogelijk standaard taken automatiseren ;
 • Gebruiksvriendelijkheid en klantentevredenheid primeren voor jou ;
 • Je bent een teamspeler die individuele uitdagingen en verantwoordelijkheden durft aan te gaan en die de lat steeds hoger legt voor zichzelf ;
 • En een dosis humor kan natuurlijk ook nooit kwaad.

Bij Bank Van Breda hechten we veel belang aan het juist behandelen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie. Als je bij ons in dienst komt, zal je intensief met dit soort gegevens in contact komen. We verwachten dan ook dat je hier op een correcte en ethische manier mee zal omgaan.