(Junior) credit analyst - Van Breda Car Finance

Functieomschrijving

We zoeken een enthousiaste collega om het team van credit analysts binnen Van Breda Car Finance te versterken. Van Breda Car Finance is een divisie van Bank Van Breda die zich specifiek richt op de boeiende automotive sector. We werken samen met grote erkende concessiehouders voor het aanbieden van diverse financieringsvormen (leasing, renting, financiering,..).

Ben jij op zoek naar een job waarin je zelf je eigen kredietonderzoek kan voeren, je communicatieve skills kan bovenhalen en je enthousiamse kan delen met je collega's? Wil je verder ook aan de slag bij dé beste werkgever van België op de hoofdzetel in het hippe Antwerpen-Zuid?

Lees dan snel verder en kom zo meer te weten!


Leren en groeien

Kom je bij ons aan boord, dan merk je al snel dat Bank Van Breda geen doorsnee bank is en dat Van Breda Car Finance geen doorsnee financieringsmaatschappij is. Onze aanpak is gespecialiseerd en proactief. Net zoals die van jou!

Wat mag je juist allemaal verwachten binnen het takenpakket van een Kredietonderzoeker:

 • Je voert je eigen kredietonderzoek uit voor de klanten (zowel particulieren als vennootschappen) die een leasing of financiering aanvragen. Om een volledig onderzoek te kunnen uitvoeren, vraag je de nodige informatie op bij bijvoorbeeld de klant, de boekhouder, de vendoren of andere betrokken partijen.
 • Je analyseert en interpreteert de verzamelde gegevens om tot een verantwoord en objectief kredietvoorstel te komen.
 • Je verzorgt de professionele communicatie naar alle betrokken (interne en externe) partijen


Natuurlijk kun je niet àlles weten

Natuurlijk zal je van bij de start nog niet àlles weten. Maak je hier geen zorgen over! Onze organisatie is namelijk gericht op samenwerking en kennisdeling. Je zal voldoende begeleiding, opleiding en ondersteuning krijgen om stelselmatig meer en meer kennis en ervaring op te doen. Je krijgt van ons een leertraject op maat, afgestemd op jouw persoonlijke tempo en stijl.


We waarderen jou

Dankzij jouw kredietanalyse kunnen we een correcte inschatting maken van de risico's die verbonden zijn aan de financiering of leasing. Aan al dat harde werk knopen we natuurlijk een gepaste beloning:

 • Een vast salaris waarbij je de mogelijkheid hebt om je 13de maand via een Flexplan te gebruiken voor bikelease, pensioensparen, internet, IT materiaal,...
 • Extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, fietsvergoeding, extra vakantiedagen en bank holidays.
 • Hospitalisatie-, invaliditeits- en groepsverzekering – al vanaf je eerste werkdag.
 • De kans om jezelf verder te ontplooien en deel uit te maken van een tof team bij een leuke werkgever waar ook belang wordt gehecht aan verschillende activiteiten en feestjes.
 • Mogelijkheid tot (maximum 50%) thuiswerk en ruime glijtijden.
 • Groeien wij? Dan pluk jij daar mee de vruchten van dankzij ons winstdeelnameplan.
 • Een fiscaalvriendelijke collectieve bonus wanneer de eco-doelstellingen op vlak van CO2-uitstoot behaald worden.

Wist je trouwens dat Bank Van Breda in 2022 door Vlerick werd uitgeroepen tot dé beste werkgever van België volgens Great Place To Work?

Dit ben jij helemaal

Van kop tot teen. Of het scheelt niet veel

 • Je bent een enthousiaste en gedreven bachelor of gelijkwaardig door ervaring. Je weet van aanpakken en neemt initiatief. We staan binnen deze functie open voor zowel junior profielen alsook kandidaten die al een ruimere ervaring hebben opgebouwd.
 • Je bent een teamplayer die samen met je collega’s de doelstellingen van Van Breda Car Finance succesvol wil realiseren.
 • Je hebt een positief kritische houding en bent klant- en oplossingsgericht. Je ziet het als een uitdaging om elke klant op een snelle en efficiënte manier verder te helpen.
 • Je durft verantwoordelijkheid opnemen en werkt nauwkeurig en zelfstandig. Je vindt er plezier in om grondig en probleemoplossend te werken.
 • Je kan snel switchen tussen verschillende taken.
 • Je hebt een positieve ingesteldheid, met jouw enthousiasme en humor krijg én geef je energie.
 • Je bent een vlotte, diplomatische gesprekspartner in het Nederlands én durft jezelf ook in het Frans te uiten.
 • Je communiceert vlot en professioneel via telefoon en mail. De vele telefonische contacten schrikken je niet af.
Bij Bank Van Breda hechten we veel belang aan het juist behandelen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie. Als je bij ons in dienst komt, zal je intensief met dit soort gegevens in contact komen. We verwachten dan ook dat je hier op een correcte en ethische manier mee zal omgaan.