Skip to content

Junior Data Analyst

Antwerpen, Vlaams GewestHoofdzetel - IT

Functieomschrijving

Bank Van Breda heeft een duidelijke missie: voor vrije beroepen en ondernemers de beste vermogensbegeleider zijn. Dit door pro-actief op maat van de klant te werken en een eerlijke en langdurige relatie met hen op te bouwen.

Als Informatica afdeling ondersteunen we deze missie door constant verder te bouwen aan een digitaal platform waarbij de focus ligt op gebruiksvriendelijkheid, zowel voor onze klanten als voor onze eigen medewerkers.

Als Junior Data Analyst werk jij rechtstreeks mee aan onze missie. Onze zeer vlakke hiërarchie zorgt er immers voor dat jouw bijdrage aan het resultaat zichtbaar is.


Wat doen wij als team?

Samen met een 10-tal collega’s in het data-team werk je mee aan ons Datawarehouse. Dit ter ondersteuning van zowel de interne business stakeholders als de Europese en lokale regelgevers.

Samen met je collega’s analyseer je de business requirements, vertaal je deze naar technische specificaties en sta je in voor de implementatie ervan.

Je verzorgt het operationele beheer binnen het domein van data en rapportering, waakt over de data kwaliteit en stuurt bij waar nodig.

Onze dataplatform wordt gebouwd door data te verzamelen uit verschillende interne en externe systemen. Deze data wordt bewerkt en stellen we op een eenvoudige en performante manier (door middel van dashboards en rapporten) ter beschikking voor onze gebruikers. We gaan niet zomaar blind implementeren maar denken constructief mee om tot de juiste oplossingen te komen.

Wij bouwen de koppeling met externe tools om te kunnen voldoen aan de wettelijke rapportering. Daarnaast geven we ondersteuning aan ontwikkelaars die onze data gebruiken in hun systemen (b.v. CRM-systeem).


Niet zomaar een bank

Kom je bij ons aan boord? Dan merk je al snel dat Bank Van Breda geen doorsnee bank is. Onze bedrijfscultuur is warm en bruist dankzij de onderlinge collegialiteit en zin voor initiatief.

Je komt terecht in een moderne en creatieve werkomgeving waarbij je als medewerker de kans krijgt om veel verantwoordelijkheid op te nemen.

Je kan bij ons autonoom werken, waarbij je gecoacht wordt zodat je verder kan groeien. Onze medewerkers appreciëren bovendien het flexibel werken, de leuke après-werk activiteiten en dat we successen vieren.

We hebben een doe-cultuur waarbij we pragmatisch en servicegericht werken. We denken niet in hokjes. We vinden het belangrijk om vanuit een hands-on mentaliteit te werken. 

Je kan zelf volop mee vorm geven aan je persoonlijke ontwikkeling om zo je kennis en vaardigheden verder op te bouwen. In ons team ben je niet gewoon een developer maar een engineer die naast het technische ontwikkelwerk ook functioneel mee nadenkt. Je brengt tijd door met de eindgebruikers om te peilen naar hun behoeften en samen met hen de behoeften in kaart brengt.


We waarderen jou

Aan al jouw harde werk koppelen we graag een gepaste beloning. Wanneer je bij ons in dienst komt, kan je rekenen op:

 • Een vast salaris waarbij je de mogelijkheid hebt om je 13de maand via een Flexplan te gebruiken voor bikelease, pensioensparen, internet, IT materiaal,...
 • Extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, fietsvergoeding, een ruim aantal vakantiedagen,...
 • Een bedrijfswagen met tankkaart of de optie om voor het wettelijk mobiliteitsbudget te kiezen.
 • De nieuwste iPhone met bijhorend abonnement.
 • Hospitalisatie-, invaliditeits- en groepsverzekering – al vanaf je eerste werkdag.
 • Mogelijkheid tot (maximum 50%) thuiswerk en ruime glijtijden.
 • Groeien wij? Dan pluk jij daar mee de vruchten van dankzij ons winstdeelnameplan.
 • Een fiscaalvriendelijke collectieve bonus wanneer de eco-doelstellingen op vlak van CO2-uitstoot behaald worden.

Wist je trouwens dat Bank Van Breda werd uitgeroepen tot een Great Place To Work?

Dit ben jij helemaal

Van kop tot teen. Of het scheelt niet veel.

 • Je hebt enkele jaren ervaring of behaalt dit jaar een Master Informatica, een Master Handelsingenieur/TEW of een Bachelor in Informatica.
 • Je bent kritisch, analytisch sterk en beschikt over goed communicatieve vaardigheden.
 • Je bent een teamspeler die individuele uitdagingen en verantwoordelijkheden durft aan te gaan en die de lat steeds hoger legt voor zichzelf.
 • Klanttevredenheid draag je hoog in het vaandel.
 • Je omarmt het gebruik van nieuwe tools en technologieën en je wil ook op technisch vlak groeien.
 • Je hebt een masterdiploma (met of zonder eerste werkervaring) of een bachelordiploma (Informatiemanagement of Toegepaste informatica) met minimaal 3 jaar werkervaring op zak.
 • Enige financiële achtergrond is een bonus.
 • Kennis van Python, SQL, Databricks is een plus
 • En een dosis humor kan natuurlijk ook nooit kwaad!

Vink je niet het volledige lijstje af, maar voel je toch een onweerstaanbare kriebel om ons te contacteren?

Doen! We ontdekken graag of het klikt.

Bij Bank Van Breda hechten we veel belang aan het juist behandelen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie. Als je bij ons in dienst komt, zal je intensief met dit soort gegevens in contact komen. We verwachten dan ook dat je hier op een correcte en ethische manier mee zal omgaan.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar

Zien we jou binnenkort?