Kredietbeheerder ondernemers en vrije beroepen: Brussel – Wallonië

Functieomschrijving

Bank J.Van Breda & C° is een adviesbank voor ondernemers en vrije beroepen, gespecialiseerd in vermogensbegeleiding. We willen daarbij een totaalbankier zijn voor onze cliënten, zodat zij zowel met hun professionele als privé financiële behoeften tot bij ons kunnen komen.

Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor onze kredietbeheerders. Deze werken nauw samen met onze commerciële collega’s, dit met oog op een gespecialiseerde, persoonlijke en proactieve dienstverlening op maat van de behoeften van onze klanten. We besteden hierbij veel aandacht aan de mens achter het bedrijf.

Momenteel zijn we op zoek naar een communicatief sterke kredietbeheerder om het team kredietbeheerders te versterken in de regio Brussel - Wallonië.


Functie

  • U behandelt de kredietvoorstellen voor onze KMO-cliënten en zelfstandige cliënten in de ruime regio Brussel - Wallonië, in overleg met de account managers van ons commercieel net.
  • U adviseert onze klanten bij de financiering van hun exploitatie en investeringen. U bekijkt samen met hen alle mogelijkheden tot optimalisering hiervan. Daarvoor onderzoekt u (via de telefoon of ter plaatse bij de cliënt) de kredietwaardigheid en bespreekt de noodzakelijke waarborgen voor de kredieten. Samen met een persoonlijk voorstel rapporteert u de resultaten van uw onderzoek aan het kredietcomité.
    Ook de onderhandeling van het kredietvoorstel met de klant is uw verantwoordelijkheid. Hiervoor werkt u nauw samen met de account managers uit het kantorennet.
  • Als kredietspecialist vervult u een coachende rol naar onze commerciële collega’s. U begeleidt account managers onder meer in het detecteren van de juiste kredietbehoeften bij hun cliënten, het inleiden van de kredietaanvragen bij de kredietafdeling en de interpretatie van kredietbeslissingen.
  • U zorgt voor een systematische follow-up van de lopende kredietdossiers en bespreekt de mogelijke financiële risico’s met de betrokken account manager. Indien nodig wijzigt u het kredietdossier om onze positie te versterken.
  • U werkt hoofdzakelijk vanuit ons kantoor in Waver en 1 dag per week vanuit onze hoofdzetel te Antwerpen. Dit kan voor 1 dag per week ook aangevuld worden met thuiswerk en/of werken vanuit een ander kantoor.

 

Aanbod

Bank J. Van Breda & C° investeert maximaal in haar medewerkers, dit vertaalt zich in eerste plaats in een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden met extralegale voordelen zoals een verzekering met hospitalisatie- en overlijdensdekking, maaltijdcheques, groepsverzekering, iPhone en een bedrijfswagen.

Daarnaast stellen we alles in werk om uw competenties op de allerbeste manier verder te laten ontwikkelen. U mag hiervoor rekenen op een motiverende omkadering, gerichte coaching en interne/externe opleidingsmogelijkheden.


Vereisten

  • U bezit een Master of minimum een bachelordiploma en u heeft minimum 5 jaar ervaring in financiële dienstverlening aan ondernemers.
  • U hebt een grondige kennis van balansanalyse en gaat kritisch om met cijfermateriaal. Daarnaast kan u goed en gestructureerd rapporteren. Ook in uw administratieve opvolging bewaart u de nodige nauwkeurigheid. Uw contacten met ons professioneel cliënteel getuigen van een goede onderhandelingsvaardigheid en voldoende overtuigingskracht.
  • Uw cliënteel is Franstalig. U heeft het Frans als moedertaal en uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden hierin. Daarnaast heeft u ook een goede passieve kennis van het Nederlands.