Kredietbeheerder regio Kempen

Functieomschrijving

Bank J.Van Breda & C° is een adviesbank voor ondernemers en vrije beroepen, gespecialiseerd in vermogensbegeleiding. We willen daarbij een totaalbankier zijn voor onze klanten, zodat zij zowel met hun professionele als privé financiële behoeften tot bij ons kunnen komen.

Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor onze kredietbeheerders. Deze werken nauw samen met onze commerciële collega’s, dit met oog op een gespecialiseerde, persoonlijke en proactieve dienstverlening op maat van de behoeften van onze cliënten. We besteden hierbij veel aandacht aan de mens achter het bedrijf.

Momenteel zijn we op zoek naar een communicatief sterke kredietbeheerder om het team kredietbeheerders te versterken in de regio Kempen.


Functie

Je behandelt de kredietvoorstellen voor onze KMO-klanten en zelfstandige klanten in de regio Kempen, in overleg met de account managers van ons commercieel net.


Je adviseert onze klanten bij de financiering van hun exploitatie en investeringen. Je bekijkt samen met hen alle mogelijkheden tot optimalisering hiervan. Daarvoor onderzoek je (via de telefoon of ter plaatse bij de klant) de kredietwaardigheid en bespreekt de noodzakelijke waarborgen voor de kredieten. Samen met een persoonlijk voorstel rapporteer je de resultaten van jouw onderzoek aan het kredietcomité.

De onderhandeling van het kredietvoorstel met de klant is ook jouw verantwoordelijkheid. Hiervoor werk je nauw samen met de account managers uit ons kantorennet.


Als kredietspecialist vervul je een coachende rol naar onze commerciële collega’s. Je begeleidt account managers onder meer in het detecteren van de juiste kredietbehoeften bij hun klanten, het inleiden van de kredietaanvragen bij de kredietafdeling en de interpretatie van kredietbeslissingen.


Je zorgt voor een systematische follow-up van de lopende kredietdossiers en bespreekt de mogelijke financiële risico’s met de betrokken account manager. Indien nodig wijzig je het kredietdossier om onze positie te versterken.

De hoofdzetel is in Antwerpen, na een opleidingsperiode kunnen de werkdagen verdeeld worden tussen werken op de hoofdzetel, in een kantoor en thuiswerk.

 

Aanbod

Bij Bank J.Van Breda & C° kom je terecht in een officiële Great Place to Work. We investeren maximaal in onze medewerkers, dit vertaalt zich in eerste plaats in een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden met extralegale voordelen zoals een verzekering met hospitalisatie- en overlijdensdekking, maaltijdcheques, groepsverzekering, iPhone en een bedrijfswagen.

Daarnaast stellen we alles in werk om uw competenties op de allerbeste manier verder te laten ontwikkelen. U mag hiervoor rekenen op een motiverende omkadering, gerichte coaching en interne/externe opleidingsmogelijkheden.


Vereisten

  • Je bezit een Master en hebt minimum 5 jaar ervaring in financiële dienstverlening aan ondernemers.
  • Je hebt een grondige kennis van balansanalyse en gaat kritisch om met cijfermateriaal. Daarnaast kan je goed en gestructureerd rapporteren. Ook in jouw administratieve opvolging bewaar je de nodige nauwkeurigheid. Jouw contacten met ons professioneel cliënteel getuigen van een goede onderhandelingsvaardigheid en voldoende overtuigingskracht.
  • Jouw klanten zijn Nederlandstalig. Je hebt het Nederlands als moedertaal en uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden hierin. Daarnaast heb je ook een goede kennis van het Frans.


Bij Bank J.Van Breda hechten we veel belang aan het juist behandelen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie. Als je bij ons in dienst komt, zal je intensief met dit soort gegevens in contact komen. We verwachten dan ook dat je hier op een correcte en ethische manier mee zal omgaan.