Kredietbeheerder vrije beroepen: Vlaanderen

Functieomschrijving

Bank J.Van Breda & C° is een adviesbank voor ondernemers en vrije beroepen, gespecialiseerd in vermogensbegeleiding. We willen daarbij een totaalbankier zijn voor onze cliënten, zodat zij zowel met hun professionele als privé financiële behoeften tot bij ons kunnen komen.

Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor onze kredietbeheerders. Deze werken nauw samen met onze commerciële collega’s, dit met oog op een gespecialiseerde, persoonlijke en proactieve dienstverlening op maat van de behoeften van onze cliënten. We besteden hierbij veel aandacht aan de mens achter het bedrijf.

Momenteel zijn we op zoek naar een communicatief sterke kredietonderzoeker om het team van kredietbeheerders vrije beroepen voor regio Vlaanderen te versterken.


Functie

Samen met onze account managers behandel je de kredietvoorstellen voor onze klanten binnen de doelgroep vrije beroepen.

Je werkt op een dynamische manier samen met de account managers: je stelt hen de nodige vragen en na (financiële) analyse en interpretatie van de verkregen informatie bekom je een juist beeld van de kredietwaardigheid van de klant. Op basis hiervan beslis je welke waarborgen noodzakelijk zijn voor het gevraagde krediet.

Je onderhandelt jouw bevindingen met de betrokken account managers en tracht consensus te bereiken over het definitieve kredietvoorstel. De resultaten schrijf je, samen met alle relevante informatie van je onderzoek, in een gestructureerd en beknopt kredietrapport neer. Bij goedkeuring van het kredietvoorstel, door het kredietcomité, breng je de account manager en cliënt inhoudelijk op de hoogte van de beslissing.

Je volgt de bestaande kredietdossiers systematisch op en bespreekt mogelijke gedetecteerde financiële risico’s met de betrokken accountmanager en cliënt. Indien nodig voer je wijzigingen in het kredietdossier door om onze positie te versterken.

Tevens heb je een sterke interesse in alles wat reilt en zeilt in de sector. Je volgt de sector, in overleg met onze sectorspecialist, nauw op en toetst deze op constante basis af aan onze kredietstrategie.

 

Aanbod

Vanaf je eerste dag bij Bank Van Breda vangen wij je op binnen het team kredietonderzoek vrije beroepen. We stellen alles in het werk om jou te helpen je competenties op de allerbeste manier te ontwikkelen. Je mag rekenen op een motiverende omkadering en gerichte coaching, in lijn met jouw ritme en persoonlijke stijl.

Verder biedt Bank Van Breda een competitief loonpakket met extralegale voordelen zoals een verzekering met hospitalisatie- en overlijdensdekking, maaltijdcheques, een groepsverzekering en iPhone. Afhankelijk van je ervaring kan hieraan ook een bedrijfswagen gekoppeld worden.


Vereisten

  • Je hebt een master- of minimum bachelordiploma in een economische richting en je hebt minimum 5 jaar ervaring in kredietverlening.
  • Je communiceert duidelijk en onderhandelt met je gesprekspartner op een gezond assertieve manier ;
  • Je hebt een analytische geest en rapporteert efficiënt: gestructureerd en beknopt ;
  • Je hebt een basiskennis van juridische en fiscale aspecten verbonden aan kredietverlening ;
  • Bovendien ben je leergierig, neem je graag initiatief en heb je een sterke interesse in digitaliteit ;
  • Je bent bereid om te investeren en te groeien in deze expertise gedreven rol ;
  • De voertaal voor deze vacature is Nederlands. Je spreekt en schrijft het dan ook vloeiend, verder heb je een passieve kennis van het Frans ;