Leidinggevende Kredietonderzoek Vrije Beroepen

Functieomschrijving

Ons team Kredietonderzoek Vrije Beroepen Vlaanderen op de hoofdzetel te Antwerpen zoekt een enthousiaste en ervaren people manager om het team aan te sturen. Binnen deze rol combineer je jouw kredietexpertise met een coachende en motiverende rol naar de 6 kredietanalisten die binnen je team werken.


Niet zomaar een bank

Kom je bij ons aan boord? Dan merk je al snel dat Bank Van Breda geen doorsnee bank is. We zijn een bank enkel voor ondernemers en vrije beroepen, zowel privé als professioneel staan we klanten levenslang bij.

En dat is niet alles. Onze bedrijfscultuur is warm en bruisend dankzij de onderlinge collegialiteit en zin voor initiatief. Toffe werksfeer? Check!


People manager met focus op kredieten voor vrije beroepen

Als verantwoordelijke binnen het team Kredieten sta je onder meer in voor:

 • Het coachen en motiveren van je team. Zij zijn verantwoordelijk voor het kredietonderzoek, de risicoanalyse, de rapportering, de uitwerking van een optimaal kredietvoorstel en tot slot ook de kredietopvolging van de toegewezen portefeuille.
 • Periodiek overleg met de sectorverantwoordelijk en de verschillende district managers uit ons kantorennet. Dit om de samenwerking te faciliteren én te versterken gezien de kredietanalisten uit jouw team nauw samenwerken met de account managers uit het kantorennet met oog op een gespecialiseerde, persoonlijke en proactieve dienstverlening op maat van de klant.
 • Het opvolgen van de sector Vrije Beroepen, en in functie van evoluties binnen de sector zorgen voor de juiste strategische keuzes.
 • Het opnemen van een actieve rol in het kredietbeslissingsproces en bijdragen aan de vertaling van onze commerciële én kredietstrategie in concrete kredietvoorstellen.
 • Samen met jouw team streven naar een nog betere klantgerichtheid, risicobewaking, efficiëntie en het leveren van toegevoegde waarde door advies. Je weet daarbij de vooropgestelde jaarbudgetten te realiseren en waar nodig bij te sturen.

Je behoort tot het managementteam Kredieten en rapporteert rechtstreeks aan onze CFO. In het kader van deze samenwerking lever je een proactieve bijdrage door marktevoluties waar te nemen, wetgeving op te volgen (inclusief op het gebied van klimaat/ESG), nieuwe kredietgerelateerde projecten mee te trekken en te implementeren. Binnen dat Management Team draag je de transversale verantwoordelijkheid voor procesmatige projecten rondom de kredietapplicatie.


Natuurlijk kun je niet álles weten


Onze organisatie is gericht op samenwerking en kennisdeling. Binnen je eigen team en in het hoofdkantoor voorzien we voor jou de nodige opleidingen en ondersteuning door onze specialisten. Je krijgt van ons een leertraject op maat, afgestemd op jouw persoonlijke tempo en stijl. Je kan rekenen op je eigen team, je peers van het management team en de overige collega’s van de bank.We waarderen jou

Dankzij jouw goede leidinggevende skills, tillen we het team Kredietonderzoek naar een nog hoger niveau. Aan al dat harde werk koppelen we natuurlijk graag een gepaste verloning:

 • Een vast salaris waarbij je de mogelijkheid hebt om je 13de maand via een Flexplan te gebruiken voor bikelease, pensioensparen, internet, IT materiaal,...
 • Een bedrijfswagen met tankkaart of de mogelijkheid tot omzetting via wettelijk mobiliteitsbudget.
 • Maandelijks een netto onkostenvergoeding.
 • iPhone met bijhorend abonnement.
 • Extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, fietsvergoeding, extra vakantiedagen en bank holidays.
 • Hospitalisatie-, invaliditeits- en groepsverzekering – al vanaf je eerste werkdag.
 • De kans om jezelf verder te ontplooien en deel uit te maken van een leuk team bij dé beste werkgever van België.
 • Mogelijkheid tot (maximum 50%) thuiswerk en ruime glijtijden.
 • Groeien wij? Dan pluk jij daar mee de vruchten van dankzij ons winstdeelnameplan.
 • Een fiscaalvriendelijke collectieve bonus wanneer de eco-doelstellingen op vlak van CO2-uitstoot behaald worden.

Wist je trouwens dat Bank Van Breda in 2022 werd uitgeroepen tot dé beste werkgever van België volgens Great Place To Work?

Dit ben jij helemaal

Van kop tot teen. Of het scheelt niet veel.

 • Je hebt een masterdiploma op zak.
 • Je hebt ervaring in het coachen van een team, waarbij je jouw medewerkers inspireert en enthousiast maakt voor de realisatie van de bedrijfsdoelstellingen.
 • Je hebt een financieel-economische achtergrond en minimaal 5 jaar ervaring binnen het domein van kredieten.
 • Je bent empathisch ingesteld en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, waarbij je er in slaagt ook in moeilijkere onderhandelingen tot een consensus te komen;
 • Je haalt voldoening uit de ontwikkeling van je medewerkers;
 • Je hebt een doorgedreven interesse in processen en je werkt nauw samen met onze IT afdeling om deze processen op constante basis bij te sturen en te optimaliseren; ervaring in project management en optimaliseren van (krediet-)processen in een plus.
 • Je spreekt en schrijft zeer vlot Nederlands. Bijkomend heb je ook een goede passieve kennis van het Frans.

Vink je niet het volledige lijstje af, maar voel je toch een onweerstaanbare kriebel om ons te contacteren? Doen! We ontdekken graag of het klikt.


Bij Bank Van Breda hechten we veel belang aan het juist behandelen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie. Als je bij ons in dienst komt, zal je intensief met dit soort gegevens in contact komen. We verwachten dan ook dat je hier op een correcte en ethische manier mee zal omgaan.