Solliciteer nu

Veiligheids- en adjunct-preventieadviseur / projectmanager

Business Support

Regio: Antwerpen

 

Wil je meewerken aan een actief beleid om het welzijn en de veiligheid op het werk op een hoog niveau te garanderen? Dan ben je misschien de geknipte persoon om onze afdeling Gebouwen en facilities in Antwerpen te versterken. 470 collega’s, verspreid over onze hoofdzetel en 35 kantoren over heel België, worden je interne cliënten. Het opzet? Plannen voor de toekomst uittekenen en realiseren nu de bank vanaf 1 januari cashvrij wordt, verder investeert in comfortabele en cliëntgerichte regiokantoren en volop de kaart trekt van welzijn op het werk.

 

Functie

Als expert ben je het aanspreekpunt voor het veiligheidsbeleid van de bank. Je coördineert de toegangs-, inbraak- en brandbeveiliging, zorgt voor EHBO en sleutelbeheer, de opvolging van de meldkamer bij alarmen, de bewaking van de hoofdzetel, enz. Je coördineert alle hiervoor nodige diensten en beheert zelfstandig je budget.

 

Als adjunct-preventieadviseur verbeter je op de werkvloer de ergonomie, arbeidsveiligheid en bedrijfshygiëne. Je bent backup en klankbord voor de incidentmanager en preventieadviseur. Je bent een luisterend oor voor collega’s en vertaalt hun vragen of problemen in oplossingen. Je zorgt voor een kwaliteitsmethodiek, meet, analyseert en rapporteert. Je voert controles uit ter plaatse via regelmatige kantoorbezoeken in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

 

Elk jaar stuur je enkele kleine tot middelgrote (ver)bouw- of renovatieprojecten aan. Je plant en coördineert deze van A tot Z, in nauw overleg met (binnenhuis)architect, aannemer en alle betrokken partners. Je volgt de budgetten voor toegewezen projecten op de voet en stuurt waar nodig bij.

 

 

Profiel

  • Je hebt een bachelor- of masterdiploma en minimum 5 jaar ervaring in beveiliging of facilities. Je hebt een diploma preventieadviseur (minimum niveau 2) of bent bezig de opleiding hiervoor te volgen.
  • Je houdt ervan processen en technieken te analyseren, kritisch in vraag te stellen, te optimaliseren en opnieuw te verankeren.
  • Je bent cliëntgericht en voortdurend alert voor het welzijn en de veiligheid van collega’s. Je bent betrokken en proactief, met oog voor zowel de prijs-kwaliteitverhouding als de impact van de maatregelen die je treft.
  • Je bent hands on en praktijkgericht.
  • Je bent een teamspeler bij wie collega’s en leveranciers altijd terechtkunnen. Je werkt nauw samen met de interne preventieadviseur.
  • Luisteren, probleemoplossend denken, onderhandelen, coördineren en opvolgen zitten in je bloed. Je haalt voldoening uit projecten die volgens plan verlopen.
  • Je communiceert vlot in het Nederlands en het Frans.
  • Je schoolt je regelmatig bij en scherpt je expertise verder aan.

 

Aanbod

Een uitdagende functie in een leuke werkomgeving en in een organisatie die maximaal investeert in haar medewerkers. Dit vertaalt zich in eerste plaats in een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden met extralegale voordelen zoals een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, een firmawagen en een groepsverzekering. Daarnaast stellen we alles in het werk om jouw competenties op de allerbeste manier verder te laten ontwikkelen. Je mag hiervoor rekenen op een motiverende omkadering, gerichte coaching en interne/externe opleidingsmogelijkheden.

 

Kies je voor Bank Van Breda, dan kies je voor een moderne en creatieve werkomgeving waar collegialiteit, authenticiteit en respect centraal staan. Onze vlakke hiërarchie en no-nonsense mentaliteit zorgen ervoor dat je de kans krijgt om verantwoordelijkheden op te nemen en dat jouw bijdrage aan het eindresultaat zichtbaar is. Verder appreciëren onze medewerkers ook het flexibel werken, de leuke personeelsactiviteiten (bv. Bank Van Breda festival) en onze faciliteiten op de hoofdzetel (bv. fitnessruimte, bedrijfsfietsen, enz.).

 

Solliciteer nu Terug

Pieter Snoeckx

Account Manager Van Breda Car Finance

Ik kom uit een Bank Van Breda-familie: mijn vader en grootvader hebben hier ook gewerkt. En dus deed ik hier lang vakantiewerk en wou ik ook graag hier starten na mijn studies. Mijn eerste stappen bij Van Breda Car Finance, zette ik in de kredietanalyse. Maar toen er vijf jaar geleden een vacature was op de commerciële afdeling, ben ik daar meteen vol voor gegaan – mét steun van mijn manager.

We werken hier echt als een hecht team samen. Als account manager ben je bijna altijd onderweg en dan is het cruciaal dat je kan rekenen op een ijzersterk backoffice-team. En dat hebben wij hier. Niet alleen omdat ze zo’n goed werk leveren – ook omdat we persoonlijk heel goed met elkaar kunnen opschieten.

Sollicitatieprocedure

Stel je vragen

We geven je graag open en eerlijk antwoord.

Martine, recruiter

“Ik beantwoord graag al je vragen over onze commerciële functies in Brussel en Wallonië, alsook binnen Bank de Kremer.”

Mail mij
03 217 53 33