Solliciteer nu

Specialist Operationeel Risk Management

Business Support

Regio: Antwerpen

Functie 

Samen met je collega’s van het Risk Management team bevorder je binnen onze organisatie het risicobewustzijn. Je bent een kritisch klankbord en verleent advies aan zowel medewerkers, verantwoordelijken als het directiecomité.

Via gerichte workshops ontwikkel je de alertheid bij onze medewerkers voor de operationele risico’s. Je draagt bij aan de ontwikkeling en de implementatie van maatregelen om de risico’s te identificeren, te kwantificeren en te beheersen. Je geeft adviezen bij nieuwe processen en veranderingsprocessen en volgt geïdentificeerde risico’s op.

Op basis van de incidenten die zich voordoen en de rapporten die je van de afdeling Interne audit ontvangt, ontwikkel je samen met de verantwoordelijken bijsturingsacties die je op systematische wijze monitort. Je ondersteunt de verantwoordelijken om mogelijke risico’s beter te begrijpen, toetst de conclusies van de risico-analyses met hen af en sensibiliseert hen voor mogelijke lacunes. Je bent verantwoordelijk voor het bedrijfscontinuïteitsproces en onderhoudt hiervoor de interne contacten.

Je draagt bij aan het risicocomité en volgt de evoluties van de wet- en regelgeving inzake het beheer van de risico’s op. Je identificeert de noodzakelijke aanpassingen in het riscobeheer om compliant te blijven.

Profiel 

Idealiter beschik je over een masterdiploma in combinatie met doorgedreven kennis en ervaring inzake processen, procedures en instructies.

Vanuit je werkervaring heb je de nodige maturiteit opgebouwd om anderen te overtuigen en tegelijk een raakvlak te creëren om het risicobewustzijn te verhogen.

Je werkt systematisch en gestructureerd. Tegelijk kijk je met een open blik en gezond verstand naar de processen en de veranderingen. Je helikopterzicht helpt je het overzicht te bewaren en gericht adviezen te geven.

Je communiceert op een heldere manier en dit op verschillende niveaus binnen de organisatie. Je bent gezond assertief en houdt van een vlotte samenwerking.

Je hebt een grondige kennis van Ms Office (Word, Excel, Outlook)

Interesse?

Graag ontvangen we jouw recent CV én een motivatiebrief.

Solliciteer nu Terug

Karen Vermoesen

Interne Auditor

Ik ben eigenlijk toevallig bij Bank Van Breda terecht gekomen: ik volgde de liefde naar Antwerpen en zocht een werkgever vlakbij. Bank van Breda is gehuisvest op een fantastische locatie, en kwam met een interessant aanbod om de interne rapportering te versterken. Een job die me op het lijf geschreven was.

Intussen zijn we vier jaar verder en ben ik geswitcht van rol binnen de organisatie. Ik stort me nu op de interne audit – een cruciaal departement binnen onze bank. Die overstap verliep echt heel vlot. Niet alleen omdat er trainingen klaarstaan om me alle competenties bij te brengen. Maar ook omdat ik dankzij mijn interne netwerk al een heel goede relatie had met mijn nieuwe manager. Want ook dát is Bank Van Breda: een bedrijf dat het comfort en de carrièremogelijkheden van een groot bedrijf combineert met de collegialiteit en directe lijnen van een kmo.

Sollicitatieprocedure

Stel je vragen

We geven je graag open en eerlijk antwoord.

Martine, recruiter

“Ik beantwoord graag al je vragen over onze commerciële functies in Brussel en Wallonië, alsook binnen Bank de Kremer.”

Mail mij
03 217 53 33