Software architect – framework team

Functieomschrijving

Bank Van Breda heeft een duidelijke missie: voor vrije beroepen en ondernemers de beste vermogensbegeleider zijn. Dit door pro-actief op maat van de klant te werken en een eerlijke en langdurige relatie met hen op te bouwen.

 

Als Informatica afdeling ondersteunen we deze missie door constant verder te bouwen aan een digitaal platform waarbij de focus ligt op gebruiksvriendelijkheid, zowel voor onze klanten als voor onze eigen medewerkers.

Als Software architect werk jij rechtstreeks mee aan onze missie. Onze zeer vlakke hiërarchie zorgt er immers voor dat jouw bijdrage aan het resultaat zichtbaar is.

 

Functie

Samen met een 4-tal collega’s in het Framework & Standaarden team werk je aan onze inhouse ontwikkelde software frameworks die het development team ondersteunen. Het gaat zowel over client-server, web als mobile frameworks.


Wat doen wij als team?

 • Wij beheren software frameworks voor de ontwikkeling van services, Windows clients (WPF), iPad apps (iOS via Xamarin), React web applications en smartphone apps (iOS en Android via Xamarin Forms);
 • Wij ontwikkelen software architectuur componenten zoals bv. onze eigen enterprise service bus;
 • Wij zoeken steeds naar verbeteringen waardoor de ontwikkelaars efficiënter kunnen werken en de toepassingen performanter worden;
 • Wij volgen nieuwe technologieën op en evalueren wanneer het zinvol is deze te gebruiken;
 • Wij zorgen voor ontwikkelstandaarden waar zowel nieuwe als ervaren ontwikkelaars op kunnen terugvallen.


Hoe werken wij?

We hebben een doe-cultuur waarbij we pragmatisch en servicegericht werken. We denken niet in hokjes.

In ons team ben je niet gewoon een architect maar een engineer die verantwoordelijkheid neemt, mee nadenkt over de strategie en projecten trekt.

 

Aanbod

Bank Van Breda is de enige bank in België die volledig op nieuwe (.NET) technologie draait. Je krijgt de kans om mee te werken aan de uitbouw van de verschillende ontwikkelframeworks. Deze frameworks zijn zeer uitgebreid en vormen de technische basis voor het geïntegreerd bancair systeem.

Wij werken met Microsoft technologie (.NET, C#, WPF) aangevuld met webtechnologie (MVC, React) en mobiele technologie (iOS en Android via Xamarin).

Kies je voor Bank Van Breda, dan kies je voor een bekroonde Great Place to Work.

In 2022 zijn we door Vlerick verkozen tot dé beste werkgever van België.

We heben een moderne en creatieve werkomgeving, waar collegialiteit, eerlijkheid en respect centraal staan.

Als medewerker krijg je de kans om veel verantwoordelijkheid op te nemen. Je kan bij ons autonoom werken, waarbij je gecoacht wordt zodat je verder kan groeien. Onze medewerkers appreciëren bovendien het flexibel werken, de leuke après-werk activiteiten en dat we successen vieren.


Bank Van Breda biedt je een competitief loonpakket met een bedrijfswagen, iPhone, maaltijdcheques en extralegale voordelen zoals een verzekering met hospitalisatie- en overlijdensdekking en een groepsverzekering. Bovendien geniet je mee van de groei van de bank door ons winstdeelname-plan.

 

Dit ben jij helemaal

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring en meegewerkt aan een software framework;
 • Je bent een topper op technisch vlak maar beseft dat technologie geen doel op zich is maar een middel om tot een innovatieve oplossing te komen;
 • Je bent kritisch en analytisch sterk;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, kan anderen enthousiasmeren en overtuigen maar weet ook wanneer je moet stoppen;
 • Gebruiksvriendelijkheid en klantentevredenheid primeren voor jou;
 • Je bent een teamspeler die individuele uitdagingen en verantwoordelijkheden durft aan te gaan en die de lat steeds hoger legt voor zichzelf maar die zichzelf ook kan relativeren;
 • En een dosis humor kan natuurlijk ook nooit kwaad.


Bij Bank Van Breda hechten we veel belang aan het juist behandelen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie. Als je bij ons in dienst komt, zal je intensief met dit soort gegevens in contact komen. We verwachten dan ook dat je hier op een correcte en ethische manier mee zal omgaan.