Overslaan naar content

Bank Van Breda als werkgever

Wie zijn we

Verwacht je niet aan een doorsnee bank. De open, warme en bruisende cultuur maakt ons menselijk. Voor elkaar en de ondernemers en vrije beroepen waarvoor we ons inzetten. Met ruimte voor persoonlijke en professionele groei, verantwoordelijkheid en kansen. Persoonlijk zijn we zeker. Functietitels geven e-mailhandtekeningen de nodige zakelijkheid, intern gaan we voluit voor mekaars voornaam. Het familiale maakte ons mee groot. Het familiale is wat ons verbindt.

Wat doen we

Als dé Belgische bank voor ondernemers en vrije beroepen, gaan we helemaal voor de opbouw, het beheer en de bescherming van het vermogen van onze klanten. Waar hard wordt voor gewerkt, verdient de beste zorg.

Lokaal verankerde aandeelhouder

Een financieel gezond bedrijf is flexibel, weerbaar en staat zijn mannetje. Zo dragen we zorg voor het vermogen van onze klanten. We maken deel uit van de Belgische groep Ackermans & van Haaren waarbinnen ook Delen Private Bank zich bevindt.

Korte communicatiekanalen

We slagen erin om snel te werken. Met een lokaal beslissingscentrum en korte communicatiekanalen nemen we snel concrete beslissingen, wat klanten voelen en waarderen.

Persoonlijk

Onze aanpak is gespecialiseerd, persoonlijk en pro-actief. We kennen onze klanten bij naam. Hun leefwereld en drijfveren zijn onze passie. Zo bouwen we een vertrouwensband en schrijven we mee aan hun verhaal.

Great Place To Work

Wanneer 98% van je werknemers je benoemt als een heel goede organisatie om voor te werken, dan willen we dat vooral zo houden. We zijn trots dat onze organisatiecultuur en waarden hoge ogen gooien. Als werkgever willen we toegankelijk en warm blijven, de mens centraal zetten en het klimaat creëren waarin onze medewerkers trots zijn en blijven om voor Bank Van Breda te werken.

We mogen dan veel met cijfers bezig zijn, je bent hier allesbehalve een nummer. We werken eerst en vooral met mensen. Elk gewaardeerd om zijn eigen persoonlijkheid. En wat ons echt uniek maakt: al die karakters delen de waarden die we als bank dagelijks uitdragen. Bank Van Breda gaat volop voor de menselijkheid. In wat we doen en voor wie we het doen. 

Zo zijn we

Enthousiast

Wie zich goed voelt en enthousiast is, houdt van het harde werk. Want dat doen we hier. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich hier goed blijft voelen, investeren we in talloze activiteiten waar je als individu, team en zelfs de hele bank enkel beter van wordt.

Verantwoordelijk

Verantwoordelijkheid, vertrouwen en vrijheid werken voor ons. Je voelt de impact van je werk, niet enkel in de cijfers, maar ook in het schouderklopje en de waardering die je krijgt. Glijtijden, thuiswerken, sociaal verlof, … Het past perfect bij de vrijheid en autonomie die we onze mensen geven en gunnen. Flexibiliteit en verantwoordelijkheid werken langs twee kanten.

Eerlijk en integer

Onze waarden – eerlijkheid, enthousiasme en verantwoordelijkheid – streven we na in hoe we handelen. Klant of collega, we maken hierin geen onderscheid. Eerlijkheid betekent voor ons dat we integer en oprecht zijn. Je zegt wat je doet en je doet wat je zegt.

Podcast cultuur en waarden

In januari 2023 deden we een waardenbevraging met een bijzonder mooi resultaat! Nieuwsgierig naar het waarom van die waardenbevraging? Wat betekent een cultuurscore nu eigenlijk? Hoe vergelijken we ons met andere bedrijven? En wat betekenen onze kernwaarden voor onze CEO? Beluister dan zeker deze podcast!

Onze kantoren in beeld

Onze kantoren op de kaart

Ook werken bij Bank Van Breda?

Sta je er helemaal voor je klanten en collega’s? Zorg jij mee voor de menselijkheid in onze aanpak? Ben jij een professional met persoonlijkheid? Ja, ja en ja? Contacteer ons dan vandaag nog.