Solliciteer nu

Specialist Risk Management – Financiële risico’s

Business Support

Regio: Antwerpen

Samen met je collega’s van het Risk Management team bevorder je binnen onze organisatie het risicobewustzijn. Op basis van sectorkennis, financiële en data-analyses, bied je een kritisch klankbord en advies inzake financiële en kredietrisico’s.

Je draagt bij aan het risicocomité en volgt de evoluties van de wet- en regelgeving inzake het risicobeheer op. Je identificeert de noodzakelijke aanpassingen in het risicobeheer om compliant te blijven.

Functie

Als specialist risk management toets je de financiële en managementrapporteringen. Je analyseert en identificeert evoluties en stelt verdere verfijning of verbetering van de beleidsinformatie voor.

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je voert de 2e lijnscontroles uit inzake liquiditeits-, rente- en kredietrisicobeheer en analyseert kritisch de opbouw van de berekeningen en de assumpties;
 • Je voert kwantitatieve studies uit in het kader van risk management, back testing en stress testing;
 • Je biedt ondersteuning aan de afdelingen Rapportering, ALM en Kredieten om hun risico’s beter te begrijpen;
 • Je toetst de conclusies van analyses met hen af;
 • Je sensibiliseert voor lacunes in de opvolging;
 • Je maakt indien nodig afspraken rond bijsturingsacties en volgt deze op;
 • Je werkt mee aan het opstellen van interne en wettelijk vereiste documentatie;
 • Je volgt regelgeving op en interpreteert deze voor jouw activiteitsdomein.

Profiel

 • Je hebt een masterdiploma in een economische of wiskundige richting;
 • Je hebt ervaring met financiële analyse en/of risicorapportering in een bancaire context;
 • Je hebt een uitstekend analytisch inzicht en bent sterk met cijfers. Je helikopterzicht helpt je het overzicht te bewaren en gericht adviezen te geven in een begrijpelijke taal;
 • Je communiceert op een transparante manier en dit op verschillende niveaus binnen de organisatie. Je bent gezond assertief en houdt van een vlotte samenwerking;
 • Je hebt de nodige maturiteit opgebouwd om anderen te overtuigen en een draagvlak te creëren om het risicobewustzijn te verhogen;
 • Je hebt een grondige kennis van Ms Office. Kennis van rapporteringstools is een pluspunt;
 • Je bent Nederlandstalig, maar spreekt en schrijft ook Engels.

Aanbod

Bank J. Van Breda & C° investeert maximaal in haar medewerkers, dit vertaalt zich in eerste plaats in een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden met extralegale voordelen zoals een verzekering met hospitalisatie- en overlijdensdekking, maaltijdcheques, groepsverzekering, iPhone en een bedrijfswagen.

Daarnaast stellen we alles in werk om jouw competenties op de allerbeste manier verder te laten ontwikkelen. Je mag hiervoor rekenen op een motiverende omkadering, gerichte coaching en interne/externe opleidingsmogelijkheden.

Solliciteer nu Terug

Karen Vermoesen

Interne Auditor

Ik ben eigenlijk toevallig bij Bank Van Breda terecht gekomen: ik volgde de liefde naar Antwerpen en zocht een werkgever vlakbij. Bank van Breda is gehuisvest op een fantastische locatie, en kwam met een interessant aanbod om de interne rapportering te versterken. Een job die me op het lijf geschreven was.

Intussen zijn we vier jaar verder en ben ik geswitcht van rol binnen de organisatie. Ik stort me nu op de interne audit – een cruciaal departement binnen onze bank. Die overstap verliep echt heel vlot. Niet alleen omdat er trainingen klaarstaan om me alle competenties bij te brengen. Maar ook omdat ik dankzij mijn interne netwerk al een heel goede relatie had met mijn nieuwe manager. Want ook dát is Bank Van Breda: een bedrijf dat het comfort en de carrièremogelijkheden van een groot bedrijf combineert met de collegialiteit en directe lijnen van een kmo.

Sollicitatieprocedure

Stel je vragen

We geven je graag open en eerlijk antwoord.

Martine, recruiter

“Ik beantwoord graag al je vragen over onze commerciële functies in Brussel en Wallonië, alsook binnen Bank de Kremer.”

Mail mij
03 217 53 33