Solliciteer nu

UX Expert

IT

Regio: Antwerpen

Bank J.Van Breda & C° heeft een duidelijke missie: voor vrije beroepers en ondernemers de beste vermogensbegeleider zijn. Dit door pro-actief op maat van de klant te werken en een eerlijke en langdurige relatie met hen op te bouwen.

Als Informatica afdeling ondersteunen we deze missie door constant verder te bouwen aan een digitaal platform waarbij de focus ligt op een goede user experience, zowel voor onze klanten als voor onze eigen medewerkers.

Als UX Expert werk jij rechtstreeks mee aan onze missie. Onze zeer vlakke hiërarchie zorgt er immers voor dat jouw bijdrage aan het resultaat zichtbaar is.

Functie

Samen met een 4-tal collega’s in het Framework & Standaarden team werk je aan de evolutie en standaardisatie van onze UI over de verschillende platformen (client-server, web, mobile). Daarbij werk je nauw samen met je collega’s die de software frameworks beheren en met business analisten die prototypes maken.

Wat is jouw rol?

 • Je bent verantwoordelijk voor een consistente en intuïtieve gebruikservaring over de verschillende toepassingen heen;
 • Je bepaalt en documenteert de standaarden en best practices met betrekking tot UI (UI styleguide);
 • Je geeft input aan framework engineers zodat nieuwe UI elementen worden geïntegreerd;
 • Je ondersteunt business analisten bij het maken van prototypes;
 • Je ondersteunt software engineers bij het scherm design (via screenreviews);
 • Indien een opdracht wordt uitbesteed, verzorg je de contacten met het externe designbureau.

Hoe werken wij?

We hebben een doe-cultuur waarbij we pragmatisch en service gericht werken. We denken niet in hokjes. In ons team ben je niet gewoon een designer die bezig is met UI maar iemand die ook functioneel mee nadenkt, de bedrijfsprocessen begrijpt en samen met de business analisten bekijkt hoe we de volledige user experience voor klanten en medewerkers kunnen verbeteren.

Profiel

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een UX gerelateerde functie;
 • Je bent kritisch, analytisch sterk en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Design is geen doel op zich maar een middel om tot een goede UX te komen;
 • Gebruiksvriendelijkheid en klantentevredenheid primeren voor jou;
 • Je bent een teamspeler die individuele uitdagingen en verantwoordelijkheden durft aan te gaan en die de lat steeds hoger legt voor zichzelf;
 • En een dosis humor kan natuurlijk ook nooit kwaad.

Aanbod

Bank J.Van Breda & C° is de enige bank in België die volledig op nieuwe (.NET) technologie draait. Alle ontwikkeling gebeurt inhouse en op maat. Je krijgt de kans om mee te werken aan de uitbouw en verbetering van een breed gamma aan systemen die zowel intern als extern gebruikt worden.

Wij werken met Microsoft technologie (.NET, C#, WPF) aangevuld met webtechnologie (MVC, React) en mobiele technologie (iOS en Android via Xamarin). Voor scherm design gebruiken we Sketch en Adobe CC.

Kies je voor Bank J.Van Breda & C°, dan kies je voor een moderne en creatieve werkomgeving waar collegialiteit, eerlijkheid en respect centraal staan. Als medewerker krijg je de kans om veel verantwoordelijkheid op te nemen. Je kan bij ons autonoom werken, waarbij je gecoacht wordt zodat je verder kan groeien. Onze medewerkers appreciëren bovendien het flexibel werken, de leuke après-werk activiteiten en dat we successen vieren.

Bank J.Van Breda & C° biedt je een competitief loonpakket met een bedrijfswagen, iPhone, maaltijdcheques en extralegale voordelen zoals een verzekering met hospitalisatie- en overlijdensdekking en een groepsverzekering. Bovendien geniet je mee van de groei van de bank door ons winstdeelname-plan.

Solliciteer nu Terug

Jan Vanderhallen

IT-verantwoordelijke

Ik werk al 15 jaar binnen IT bij Bank Van Breda. En weet je wat ik in die tijd vooral gezien heb? Resultaten. Wij krijgen gewoon heel veel gedaan. Dat is eigenlijk een logisch gevolg van de manier waarop we hier werken: IT is erg nauw betrokken bij de business. Als wij iets doen, kijken we altijd naar het eindresultaat en de impact op de interne en externe klant. Dat zorgt ervoor dat we doorgaans van bij de start op het juiste spoor zitten. En, geef toe, werken aan projecten is veel leuker als je ook écht impact hebt op het eindproduct.

Daarbovenop houden we er als afdeling een eigen structuur op na: we werken bewust aan heel brede opleidingen zodat onze technische specialisten ook functionele vaardigheden bijkweken, en omgekeerd. Dat maakt ons als team sterker. En het vergroot het plezier om hier te werken.

Sollicitatieprocedure

Stel je vragen

We geven je graag open en eerlijk antwoord.

Martine, recruiter

“Ik beantwoord graag al je vragen over onze commerciële functies in Brussel en Wallonië, alsook binnen Bank de Kremer.”

Mail mij
03 217 53 33